Wiem co jem

Wiem co jem

Organizacja


Wymagania sanitarne dla sklepiku szkolnego
Produkty sprzedawane w sklepiku szkolnym powinny być przygotowywane do spożycia w sposób higieniczny i właściwie zabezpieczone przed wtórnym zanieczyszczeniem.
Czytaj więcej
Zasady działania sklepiku szkolnego prowadzonego przez uczniów
Z artyułu dowiemy się jakie podejmować działania od chwili pojawienia się pomysłu o poprowadzeniu sklepiku szkolnego, w czasie jego organizacji, a także stałego działania. Polecamy publikację „Sklepik szkolny” do pobrania na końcu artykułu.
Czytaj więcej
Zapewnienie bezpieczeństwa produktów spożywczych w sklepiku szkolnym
Przestrzeganie reguł dotyczących bezpieczeństwa i wymogów sanitarnych przy sprzedaży żywności jest konieczne. Każdy, kto wprowadza do obrotu żywność, bez względu na zakres i miejsce działalności (a więc także podmiot prowadzący sklepik szkolny), jest podmiotem działającym na rynku spożywczymi i w...
Czytaj więcej
Publikacja „Sklepik szkolny”
Publikacja jest kompendium wiedzy na temat ram formalno-prawnych działalności sklepiku szkolnego (wymogów sanitarnych, handlowych i prawnych) – czyli wskazań czego trzeba przestrzegać prowadząc sklepik. Omawia cele działalności sklepiku w szkole oraz relacje sklepiku ze szkołą, rodzicami i uczniami...
Czytaj więcej